Digitalisering och tech

Cirios team har lång erfarenhet inom digitalisering och tech på mycket hög nivå. Teamet består av jurister och  advokater med djup kompetens inom områden som IT-rätt, dataskydd, datasäkerhet, kommersiella avtal, immaterialrätt, transaktioner, insolvens och tvistlösning. Vi samarbetar prestigelöst för att våra klienter ska få värdefulla och användbara råd kring de juridiska aspekterna av deras verksamheters digitalisering och av digitalisering i stort.

Strategisk och operativ rådgivning

Teamet ger råd till klienter i juridiska frågor av både strategisk och operativ karaktär, som affärsavtal, integritet och cybersäkerhet, konkurrenslagstiftning och olika regulatoriska frågor. Vi har ett starkt fokus på transaktioner och kombinerar skärpa i förhandlingar med djup förståelse för teknologi. Våra tech-klienter vänder sig också ofta till oss när det gäller tvistlösning och omstruktureringar.

Brett spektrum av klienter

Vi representerar ett brett spektrum av klienter, såsom start-ups, telekomoperatörer och IT-tjänsteleverantörer, men även stora och medelstora företag och andra organisationer inom sektorer där mjukvara, molntjänster, data eller disruptiva teknologier – som artificiell intelligens (AI) eller blockkedjor – blir allt viktigare. Dessutom representerar vi och rådger riskkapital- och Private Equity-bolag, investeringsbanker och andra finansinstitut som investerar i tech-bolag, samt företag som förvärvar eller avyttrar företag inom sektorn.

Globalt nätverk

Tack vare långa relationer med framstående internationella advokatbyråer inom digitalisering och tech kan vi alltid ge våra klienter bästa möjliga stöd även vid kontakter med eller expansion inom andra marknader.

Teamets expertis omfattar delområden som fordonsteknik och transport, kommunikation, fintech och finansiella tjänster, spel samt detaljhandel och e-handel. Teamet arbetar också frekvent med områden som molntjänster och infrastruktur, mjukvara, data och disruptiva teknologier, inklusive AI och blockkedjor.

Kontakt

Områden

Relaterade nyheter

Team

Anders Moberg

Axel Thörn-Kock

Carl Axel Morvay

Caroline Olstedt Carlström

Daniel Lander

David Frydlinger

Emma Dansbo

Emmeli Neivak

Erik Bergenstråhle

Gastón Fernández Palma

Associate and Compliance Officer gaston.fernandez.palma@cirio.se +46 76 617 09 95

Hanna Tilus

Jessica Sondell

Senior Associate / Tjänstledig jessica.sondell@cirio.se +46 76 617 09 89

Johan Hessius

Senior Counsel / Advokat johan.hessius@cirio.se +46 76 617 08 84

Josefine Lundström

Karin Ljungman

Karl Björlin

Lukas Granlund

Maria Arnoldsson

Nicole Jerad

Niklas Junker

Olof Hallberg

Peter Lilja

Robert Oussi

Associate / On leave robert.oussi@cirio.se

Sara Hovstadius

Managing Associate / On leave sara.hovstadius@cirio.se +46 76 617 09 62