Uppdrag 23.09.12

Cirio legal rådgivare till Lauxera Capital Partners i samband med deras investering om 17 miljoner euro i BioLamina

Cirio agerade legal rådgivare till Lauxera Capital Partners i samband med deras investering om 17 miljoner euro i det svenska cellodlingsföretaget BioLamina AB (BioLamina).

Lauxera Capital Partners är ett oberoende, internationellt kapitalförvaltningsbolag med fokus på tillväxtföretag inom hälso- och sjukvårdssektorn. Lauxeras investering görs genom Lauxera Growth I-fonden, vilken gör sin andra investering i Norden och sin första investering i Sverige. BioLamina är ett bioteknikföretag byggt på en vetenskaplig grund med ett arv inom matrisbiologi och cellkulturbaserad forskning.

BioLamina kommer att använda investeringen för att utöka utvecklingen och kommersialiseringen av laminins rekombinanta matrisproteiner som stödjer både biofarmakaföretag och som forskare inom underhåll, expansion och differentiering av terapeutiska stamceller och primära celler. Bure Equity AB är en mångårig aktieägare i BioLamina och majoritetsägare. Andra investerare och aktieägare är Northislet AB, ett svenskt investeringsbolag inom framväxande medicinsk teknologi samt BioLaminas grundare och chefer.

Cirios team bestod av delägarna Anders Moberg (M&A) och Hanna Tilus (IP och life science), assisterade av Specialist Counsel, Lisa Ericsson (arbetsrätt) och Managing Associate, Nicole Jerad (M&A).

 

Kontakt

Team

Relaterade nyheter

Ursäkta, vi kunde inte hitta några inlägg. Försök med en annan sökning.