Träffa våra kollegor

Hur är det att jobba på Cirio egentligen och kommer du att trivas här? Så här säger de som vet bäst av alla, dina framtida kollegor!

Ina Laurell

Har varit på Cirio sedan 2021

Vad var det som gjorde att du sökte dig till Cirio?

– Jag hade hört mycket om att Cirio var en nytänkande advokatbyrå, som ändå hade en gedigen historia och topprankade grupper. Så under 2020 kom jag in som sommarnotarie på Cirio, vilket bara förstärkte det intrycket. När jag lärde känna alla här så blev det ännu mer solklart att jag borde söka mig hit, vilket jag gjorde samma höst.

 

Vad är det viktigaste du har lärt dig här på Cirio?

Du lär dig otroligt mycket genom arbetet, men en viktig sak i början av karriären är att våga ta sig an nya utmaningar och ge sig ut på nya vatten. I min arbetsgrupp får du snabbt förtroende och egen klientkontakt, vilket inte var något som jag hade trott som student. Det gäller därför att våga lita på sin juridiska metod, även om allt till en början kan kännas främmande.

 

Vad är roligast med att jobba på Cirio?

– Det roligaste på Cirio är framför allt klienterna och kollegorna. Och så har vi otroligt spännande arbetsuppgifter här som gör att man ständigt utvecklas, det är högt i tak här och man kan få chansen att kliva fram och ta en central roll i uppdragen redan på ett tidigt stadium. Dessutom har vi kul tillsammans, jag tror det har att göra med tonen som delägarna sätter, det gör att alla vågar ta plats.

 

Hur ser du på din framtid i advokatbranschen?

– Jag trivs oerhört bra på Cirio och hoppas på att få ha en lång karriär här där jag kan fortsätta att utvecklas i rollen som rådgivare. Mitt nästa steg är att träda in i advokatsamfundet och därigenom få min advokattitel, vilket jag hoppas på att kunna göra under år 2024.

Christoffer Isaksson

Har varit på Cirio sedan 2021

Vad var det som gjorde att du sökte dig till Cirio?

– Jag var sommarnotarie här under sommaren 2019. Jag fick ett superbra intryck av byrån direkt och gillade den familjära stämningen, så när jag var klar på juristprogrammet var det en självklarhet för mig att söka jobb här. Jag gillar också storleken på byrån – den är tillräckligt stor för att ha spännande klienter och uppdrag, men också tillräckligt liten för att ha en familjär stämning där alla känner alla.

 

Vad är det viktigaste du har lärt dig här på Cirio?

– Att förstå vad klienten behöver. Under studietiden handlar mycket om att komma fram till vad som är ”rätt”, men att jobba på advokatbyrå innebär istället att det är viktigt att vara rådgivande. Våra klienter vill åstadkomma saker och då behöver de inte bara få veta vad som är rätt, utan också få råd om hur de ska göra för att ta sig framåt och nå sina mål.

 

Vad är roligast med att jobba på Cirio?

– En faktor är att vi har kul på jobbet, många av mina kollegor umgås jag även med på fritiden. Vi gör också många saker tillsammans, både i de enskilda arbetsgrupperna och på byrån i stort. Jobbmässigt är det kul att man även som nyanställd får ta ansvar fort, vilket förvånade mig. Jag hade nog en bild av att jag mest skulle finnas i bakgrunden de första åren, men här får man snabbt ta ansvar för egna arbetsströmmar och ha klientkontakt, vilket är väldigt utvecklande.

 

Hur ser du på din framtid i advokatbranschen?

– Jag trivs mycket bra där jag är idag. Ett långsiktigt mål jag alltid har haft är att bli ”bäst” på något, det vill säga att bli den klienterna ringer till när de har något specifikt som de behöver hjälp med. Någon gång i framtiden vore det även kul att få gå på secondment och testa att vara på klientsidan, det skulle nog ge bra insikter och göra mig till en bättre rådgivare. I nuläget är dock Cirio helt rätt plats för mig.

Astrid Wellton

Har varit på Cirio sedan 2019

Vad var det som gjorde att du sökte dig till Cirio?

– När jag började 2016 var ju Cirio en del av Lindahl. I slutet av studierna var jag inställd på att börja på en affärsjuridisk byrå. Vid den tiden jobbade jag extra med en tjej som hade varit sommarnotarie på Lindahls Stockholmskontor (som blev Cirio) och hon hade bara gott att säga om byrån, så det var en bidragande orsak till att jag sökte jobb där.

 

Vad är det viktigaste du har lärt dig här på Cirio?

– Man kan säga att jag har lärt mig att bli yrkesverksam jurist här på Cirio, med allt det innebär. Från utbildningen har man ju med sig grundkunskaperna i det juridiska hantverket, som man sedan utvecklar kontinuerligt när man jobbar. På byrån har jag såklart också lärt mig hur man agerar som advokat, det vill säga hur man bäst kommunicerar med klienter, advokatetik, och så vidare. Dessutom lär man sig hela tiden om de olika verksamheter och branscher där klienterna finns.

 

Vad är roligast med att jobba på Cirio?

– För det första är det alla trevliga kollegor, jag har fått många fina vänner här på Cirio. För det andra så är det själva jobbet, som för min del handlar om att jobba med tvister. Det är en nerv med förhandlingar, att plädera för rätten och förhöra vittnen. Sedan jag tycker även att många mer “ospännande” delar av arbetet är kul på sitt sätt, jag tycker ju om att vända och vrida på problem och paketera dem på ett sätt som är så lättförståeligt som möjligt för klienten.

 

Hur ser du på din framtid i advokatbranschen?

– Jag vill fortsätta verka som advokat på Cirio, bli bättre på det jag gör och utvecklas i mitt yrke. Advokater anlitas ofta som skiljedomare i skiljeförfaranden, det är något som jag länge har varit nyfiken på och skulle vilja göra i framtiden.

Oskar T. Mohn

Har varit på Cirio sedan 2020

Vad var det som gjorde att du sökte dig till Cirio? 

– Som student var jag tidigt inriktad på att jobba på en större affärsjuridisk byrå, och de inriktningar jag var mest intresserad av var finansiering och obestånd. Cirio är en av de få större byråer som arbetar med både finansiering och obestånd, och som dessutom är väldigt framstående inom båda områdena. Dessutom hade jag en gammal kursare som jobbade på Cirio som hade mycket gott att säga om byrån, vilket självklart vägde tungt. 

 

Vad är det viktigaste du har lärt dig här på Cirio? 

– Jag jobbar primärt med finansiering och stora transaktioner, ofta i ett högt tempo, så den viktigaste lärdomen är nog att hantera personer och stora projekt på ett effektivt sätt. I vår roll förväntas vi att hela tiden ta projekten vidare. Som student lär man sig juridik, men på jobbet får man lära sig olika branscher och att hantera många olika sorters klienter på ett sådant sätt att de blir nöjda. En annan praktisk sak var att jag fick utveckla min engelska mycket. Det är värdefullt eftersom transaktionerna vi jobbar med ofta är internationella och den stora majoriteten av den dokumentation vi arbetar med är på engelska. 

 

Vad är roligast med att jobba på Cirio? 

– Det är nog att arbetet är så varierande, man får jobba med väldigt många olika saker. Det är roligt att jobba i stora transaktioner när det är högt tempo och man är en grupp som jobbar tillsammans. När alla är taggade på att hjälpa till och att ta sig mot gemensamma mål. 

 

Hur ser du på din framtid i advokatbranschen? 

– Jag trivs väldigt bra här på Cirio och känner att jag kan utvecklas här. Det är det som är fördelen med att jobba på advokatbyrå, man förväntas lära sig nya saker hela tiden. Så länge jag känner att jag utvecklas, så är det på Cirio jag vill jobba.

Sök jobb hos Cirio

  • 1. Skriftlig ansökanberätta om dig själv, dina meriter och vad som motiverar dig att söka jobb hos oss. Vi använder din ansökan för att avgöra om vi ska kalla dig till nästa steg som består av rekryteringstester.
  • 2. Rekyteringstester i det här steget görs rekryteringstester och därefter får du reda på om du gått vidare till nästa steg i processen.
  • 3. Kompetensbaserad intervju med HRdu som går vidare från testerna blir kallad till en intervju där vi får möjlighet att lära känna varandra bättre.
  • 4. Kontakt med referenservi pratar med dina angivna referenser och låter dem ge sin bild av dig.
  • 5. Intervju med Cirios rekryteringsråddu får träffa några av våra partners och biträdande jurister, ett ypperligt tillfälle för dig att få veta mer om oss och en chans att ställa dina frågor.
  • 6. Erbjudande om anställningförhoppningsvis accepterar du erbjudandet, sedan är du välkommen till Cirio!