Fredag 26 april kl. 10.30-11.45

Att investera i och bygga framgångsrika life science-företag

Seminarium om utmaningar och investeringar i life science-sektorn för aktörer på transaktionsmarknaden

Välkommen till den femte och sista dagen av årets Cirio Transaction Week, där vi fokuserar på investeringsklimatet i den för Sverige så viktiga life science-sektorn. Du kan välja att delta på plats på Biblioteksgatan 9, eller så kan du logga in och delta digitalt. Obs! Seminariet startar kl 10.30 (insläpp och fika från 9.30). Efter seminariet bjuder vi på lunch.

 

  • Vilka är de avgörande utmaningarna i byggandet av framgångsrika life science-företag och hur kan de hanteras?
  • Vilka är framgångsfaktorerna i hanteringen av regulatoriska krav i en föränderlig global regulatorisk miljö – såsom den nya läkemedelsförordningen?
  • Fördelarna med ett starkt ekosystem kring life science-företag – vad saknas idag och vilka möjliga förändringar?
  • Hur ska vi förhålla oss till den disruptiva AI-utvecklingen?

Panel & Moderatorer

Sara Modig

Statssekreterare till energi- & näringsminister Ebba Busch

Sveriges Regering

Håkan Björklund

Styrelseordförande

Asker Healthcare

Karl Bergman

vd

Elypta

Kristina Ekberg

Partner & General Counsel

HealthCap

Per Hedman

Moderator/Partner

Cirio Advokatbyrå

Hanna Tilus

Moderator/Partner

Cirio Advokatbyrå

Under dagens seminarium kommer panelen att diskutera de avgörande utmaningarna som är förknippade med att investera i och bygga framgångsrika life science-företag och hur de kan bemötas.

En viktig del i detta handlar om hur företagen, investerarna och samhället tillsammans kan skapa förutsättningar för en hög innovationstakt, som är av avgörande betydelse både för framgångsrika företag och för Sveriges patienter. Men hur påverkas detta av den befintliga tillgången till kompetenser och kapital, som till stor del hänger på att svenska life science-företag ofta blir sålda i ett relativt tidigt skede? Och hur påverkar det föränderliga regulatoriska landskapet, när det gäller läkemedel och medicinteknik, investerarnas syn på Sveriges life science-sektor?

Vår kunniga och meriterade panel ger dig en inblick i flera av de utmaningar och möjligheter som ligger framför oss och hur vi kan möta dem.

 

Dagens panel

 

Sara Modig
Statssekreterare med ansvar för näringslivsfrågor, i energi- och näringsminister Ebba Buschs departement. Hon har varit verksam inom politiken sedan 2022, då hon lämnade VD-posten på Richmond & Finch för att sitta i regeringen. Sara har även tidigare erfarenhet från ledningspositioner inom Åhlens, samt en Jur Kand och en Fil Mag i nationalekonomi från Stockholms Universitet.

 

Kristina Ekberg
Partner och general counsel på HealthCap sedan 2021. Innan hon kom till HealthCap var Kristina partner på Vinge, där hon var del av byråns M&A-praktik samt ansvarig för deras Life Sciences & Health sektorgrupp. Hon har en magisterexamen i juridik (LLM) från Göteborgs Universitet.

 

Håkan Björklund
Styrelseordförande i Asker Healthcare och Intervacc, samt styrelseledamot hos Bonesupport. Han var tidigare VD på Nycomed och har haft styrelsepositioner inom flera olika bolag i branschen. Håkan är doktor i neurovetenskap vid Karolinska Institutet.

 

Karl Bergman
Vd på Elypta sedan bolaget grundandes. Innan dess var han Chief Digital Officer på Praktikertjänst, Sveriges största privata vårdgivare. Karl har även arbetat åtta år på Arthur D Little, där han har varit tongivande i deras verksamhet inom sjukvård och life science-sektorn. Han har en M.Sc. inom bioteknik från Chalmers och en MBA från Cambridge.

Anmäl dig nu till
Transaction Week 2024

Anmäl dig här