Onsdag 24 april kl. 8.30-09.45

Är faran över på fastighetsmarknaden?

Seminarium om den osäkra fastighetsmarknaden och obeståndshotet

Välkommen till den tredje dagen av årets Cirio Transaction Week, där du får en närmare analys av den svenska fastighetsmarknaden utifrån kontexten som byggts upp tidigare i veckan. Du kan välja att delta på plats på Biblioteksgatan 9, eller så kan du logga in och delta digitalt. Från 7.30 till seminariets början bjuder vi på frukost.

 

  • Kan vi redan nu blåsa faran över på fastighetsmarknaden?
  • Hur realiseras fastighetssäkerheter, givet den rådande konjunkturen?
  • Hur räddas fastighetsbolag som får problem med sin finansiering?
  • Vilka affärsmöjligheter kan uppstå i den nuvarande osäkra situationen, och för vem?

Panel & Moderatorer

Louise Richnau

Styrelseledamot

Nordanö

Björn Nyman

Global Head of Real Estate Coverage

SEB

Lars-Henrik Andersson

Partner

Cirio Advokatbyrå

Magnus Björkander

Moderator/Partner

Cirio Advokatbyrå

Det har nu gått 30 år sedan 90-talets stora fastighetskris och sedan ett par år tillbaka ser vi ut att återigen kunna vara på väg mot ett liknande läge. Det osäkra omvärldsläget, skenande räntor, kraftigt höjda elpriser och den rådande lågkonjunkturen har bidragit till en situation där en ny fastighetskris tyckts vara i antågande.

Men till mångas förvåning har krisen ännu inte blivit verklighet. Ingen stor fastighetskonkurs har ägt rum och ingen allmän verklig värdekollaps har skett, även om flera fastighetsbolag har varit illa ute. Så frågorna på mångas läppar är; varför har det inte hänt än? Och är faran över?

Vår kunniga panel ger dig sin syn på dessa och flera relaterade frågor kring fastighetsbranschen, vars utveckling ser ut att vara i ett avgörande skede.

 

Dagens panel

 

Louise Richnau
Senior advisor och styrelseledamot på Nordanö (tidigare Leimdörfer och Brunswick Real Estate) med erfarenhet av fastighetsbranschen sedan 1991, bland annat som analytiker på AP-fonderna, affärsutvecklingschef på Drott och Naim Credit, som hon var ansvarig för att etablera. Hon är civilingenjör från KTH och CEFA från Handelshögskolan i Stockholm.

 

Björn Nyman
Global Head of Real Estate Coverage från SEB med stor erfarenhet och en väldokumenterad bakgrund som ledare inom banksfären. Idag är Björn ansvarig för fastighetsaffären för stora bolag och institutioner inom SEB. Lång erfarenhet inom syndikerade lån och strukturerad finansiering samt även tidigare som Head of Special Credits (restructuring) inom SEB. Han har en MBA från Hanken School of Economics.

 

Lars-Henrik Andersson
Partner på Cirio Advokatbyrå som är specialiserad inom Bank & Finans, insolvens, rekonstruktioner och företagsförvärv. Han biträder regelbundet banker och andra finansiella institutioner när det gäller finansiering och rekonstruktioner. Lars-Henrik är topprankad inom insolvens och rekonstruktion i Chambers Global, Chambers Europe och i Legal 500.

Anmäl dig nu till
Transaction Week 2024

Anmäl dig här