Tisdag 23 april kl. 8.30-09.45

Världens syn på investeringar i Sverige

Seminarium för aktörer på transaktionsmarknaden

Välkommen till den andra dagen av årets Cirio Transaction Week, som bjuder på en ingående analys av det svenska investeringsklimatet. Du kan välja att delta på plats på Biblioteksgatan 9, eller så kan du logga in och delta digitalt. Från 7.30 till seminariets början bjuder vi på frukost.

 

  • Hur attraktivt är det för företag och institutioner att investera på den svenska marknaden?
  • Vad har störst inverkan på de utländska investerarnas syn på Sverige, utöver de hårda siffrorna? 
  • Vilken inverkan har den svaga kronan på de utländska investerarnas syn på Sverige? 
  • Hur påverkar makroekonomiska faktorer, arbetsmarknadsregleringar, bostadsmarknaden och investeringsklimatet? 
  • Vilka politiska och regulatoriska åtgärder krävs för att bevara Sveriges konkurrenskraft?

Panel & Moderatorer

Anders Hammarbäck

Venture Partner

Antler

Martina Lindman

Vice President

Blackstone

Adam Kostyál

vd

Nasdaq Stockholm

Jan Larsson

vd

Business Sweden

Carl Axel Morvay

Moderator

Cirio Advokatbyrå

Johanna Berggren Permatz

Moderator

Cirio Advokatbyrå

Sverige har under lång tid varit attraktivt för både svenska och utländska investerare, mycket tack vare stabil tillväxt och en marknad med tydliga spelregler. Men såväl Sverige som världen har sett stora förändringar under de senaste åren, med säkerhetspolitiska omvälvningar och vikande konjunktur.

Så frågan är om Sverige fortfarande är ett land med tydliga spelregler och konkurrenskraftiga värden, dit investerare söker sig med sitt kapital för buyouts, och investeringar i aktiemarknaden eller venture capital. Den svaga kronan är ett faktum, men frågan är om den gör det mer eller mindre attraktivt att placera kapital i Sverige, jämfört med andra länder. Vår inhemska kapitalmarknads likviditet och dess regleringar har också stor inverkan på vårt lands attraktionskraft när det gäller utländska investeringar. 

Vår namnkunniga panel ger dig insikter och perspektiv som hjälper dig hitta svar på dessa brännande frågor och vilken utveckling vi kan förvänta oss framöver.

 

Dagens panel

 

Anders Hammarbäck
Venture Partner på Antler, investerare och företagsbyggare som har investerat i över 100 startups. Han har som partner varit drivande i Antlers etablering runt om i Norden, där han har arbetat med institutionella investerare på alla marknader. Anders har tidigare varit COO på Qliro Financial Services och han har en MBA från Handelshögskolan i Stockholm.

 

Martina Lindman
Vice President Private Wealth Solutions på Blackstone i London, som närmast kommer från en roll som Executive Director på Goldman Sachs (också i London), där hon tillbringade drygt nio år på olika poster. Innan hon lämnade Sverige hann Martina med att starta karriären på Didner & Gerge samt på SEB, efter avslutade studier i nationalekonomi på Stockholms universitet och Uppsala universitet.

 

Adam Kostyál
Vd på Nasdaq Stockholm sedan 1 april i år, som har varit europeisk noteringschef på Nasdaq och ytterst ansvarig för de drygt 1000 bolag som är listade på Nasdaqs börser i Norden och Baltikum, samt för europeiska bolag som är listade i USA sedan 2012. Adam har en bachelor i ekonomi och marknadsföring från Vrije Universiteit Brussel.

 

Jan Larsson

Vd för Business Sweden, med mångårig erfarenhet såväl från näringslivet som från regeringskansliet och politiken. Han kommer närmast från en roll som kommunikationsdirektör på Handelsbanken, men han har tidigare bland annat varit statssekreterare i statsrådsberedningen. Jan har även varit vd för utbildningskoncernen YrkesAkademin samt varit managementkonsult på McKinsey.

Anmäl dig nu till
Transaction Week 2024

Anmäl dig här