01.HS-Vildmannen-Pressbilder-HR-foto-Erik-G-Svensson-PNG
Cirio 23.08.23

Cirio flyttar in i återuppbyggda fastigheten Vildmannen 7 på Biblioteksgatan 9

Cirio Advokatbyrå flyttar i augusti in i sina nya lokaler i Hufvudstadens fastighet Vildmannen 7 på Biblioteksgatan 9 i Stockholm. Fastigheten är återuppbyggd efter en stor brand 2017 och möter Cirios höga krav på modernitet och hållbarhet. Cirio hyr samtliga kontorsytor i fastigheten.

Under augusti genomför Cirio Advokatbyrå formellt flytten till sina nya kontorslokaler. Fastigheten går under namnet Vildmannen 7, ägs av fastighetsbolaget Hufvudstaden och är belägen i korsningen Biblioteksgatan och Jakobsbergsgatan i Stockholm.

Den historiska fastigheten har under de senaste åren återuppbyggts och moderniserats efter en större brand hösten 2017. Branden totalförstörde fastigheten men den över 120 år gamla stenfasaden kunde bevaras. Här möter kulturhistoria samtiden där det nya huset, som byggts bakom fasaden, har en modern funktionalitet och ett stort fokus på hållbarhet med exempelvis bergvärme och solpaneler.

– Vi funderade länge på vilka lokaler som skulle passa oss när vårt tidigare hyresavtal skulle gå ut. Vildmannen 7 lever helt klart upp till vad man kan önska av ett kontor och har dessutom ett mycket fördelaktigt läge centralt i Stockholm. I samband med inflyttningen övergår vi till att arbeta helt i kontorslandskap, något som sticker ut i branschen, säger Cirios tillträdande Managing Partner Emma Dansbo.

I avtalet mellan Cirio och Hufvudstaden ingår även en så kallad grön bilaga, vilket innebär ett gemensamt åtagande att tillsammans bidra till en bättre miljö genom minskad energianvändning och bättre avfallshantering.

– Vår flytt till Vildmannen 7 är ett viktigt led i vår målsättning att minska vår klimatpåverkan och nå nettonoll i utsläpp av växthusgaser 2030. Fastigheten är miljöcertifierad och håller högsta möjliga miljöklass, har energieffektiva och hållbara lösningar och kontoret är helt anpassat för ett modernt arbetssätt, säger Emma Dansbo.

Avtalet för flytten tecknades redan i fjol. Totalt hyr Cirio 2 900 kvadratmeter i fastigheten. Man kommer att hålla till på kontorsplanen från våning två till fem.

– Det känns mycket roligt att kunna välkomna Cirio som vår första hyresgäst till nya Vildmannen 7. Det är en verklig milstolpe att åter kunna fylla fastigheten med liv och människor igen, säger Frida Wijkström, chef för affärsområde Stockholm på Hufvudstaden.

 

Fotograf: Erik G. Svensson

Kontakt

01.HS-Vildmannen-Pressbilder-HR-foto-Erik-G-Svensson-PNG

Relaterade nyheter

Ursäkta, vi kunde inte hitta några inlägg. Försök med en annan sökning.